donderdag, augustus 31, 2006

Gastenboek




Hallo beste lezers ,

Vanaf heden hebben wij een gastenboek open.
Wil je ons gastenboek tekenen ?
Dan volstaat het om hier te klikken.

Wij kijken al uit naar jullie input

Tom , Eric en Filippe

dinsdag, augustus 29, 2006

quizzzz time


Wie is deze meneer in dat zwarte pak ? weet je het ?
Laat dan je gok achter in de comments hieronder.

Tip : Het is niet het Timanfaya beeldje dat je wel eens tegenkomt op de Ironman van Lanzarote ( Zie hieronder)

maandag, augustus 28, 2006

[Granite Tom] Kwarttriatlon 28-8-06 Viersel

13e wedstrijd van dit seizoen. Vermits dat SP-triathlons op zijn, was het nu een recreatieve traithlon in Viersel bij Zandhoven.
Deze week enkel gezwommen om mijn blessure aan het scheenbeen te laten genezen. Enkel zaterdag nog wel gaan fietsen. Volop plezier aan beleefd. Al voelde ik de dag van de wedstrijd de bovenbeen wel.

Bij inschrijving nummer 69 gekregen. Ik mijne fiets geplaatst en rustig gewandeld naar de zwemstart. Daar kwam er iemand van de organisatie leuk doen: "die met nummer 69 heeft zijn materiaal op de verkeerde plaats gezet. Maar we hebben het op de goei plaats gezet" Blijkbaar had ik alles achtergelaten bij 169. Foutje.

Lekker gezwommen en vlak voor wtt-ploegmaat Thomas Meersschaert uit het water gekomen. Dat kon ik goed zien terwijl ik onderuitschoof in de bocht en hij al lachend over mij heen kwam. Nee, ge moet nie helpen zenne... En natuurlijk zoeken naar mijne fiets. Aha, rechts in plaats van links dus.

Allez de zon was gaan schijnen en zo was het een lust om te fietsen. Prachtig parcours met slingerende bochten op een vlotlopend asfalt in de vrije natuur. Het kan natuurlijk niet maar ‘t was precies voornamelijk windaf. Stevig doorgetrapt alhoewel er toch nog enkele sterker waren. Twee rondjes lopen. Eerste ronde kwam de winnaar mij voorbij, Koen Hoeijberghs, maar die lag natuurlijk al een ronde voorop. Tuurlijk kon ik hem ni volgen maar het ging toch naar behoren. Zo opgeschoven van plaats 91 bij het zwemmen naar 72 na het fietsen en uiteindelijk 48 aan de finish. De speaker zei nog iets over mijne nummer, maar dat kon er toen niet meer vanaf.

1. Koen Hoeyberghs 19'11 - 57'18 - 33'53 totaal 1h50'22
48. Tom Kuystermans 26'11 - 1h06'36 - 39'13 totaal 2h12'00

Mijn mede-Florida-gangers en gangsters zijn de laatste tijd ook al zeer sterk bezig. Ik zal niet teveel meer mogen stilzitten. Zo een doel geeft blijkbaar aanzet tot trainingsijver…

[Rusty Rick]Eindelijk vorderingen ...

Zondag aan de start in Douai, zoals door onzen 'ijzeren' al aangegeven een no-nonsense parcours en organisatie, maar niettemin een uitdaging.

Na de mixed feelings overgehouden na 1/2 Brasschaat en 1/2 Marc Herremans Classic was ik benieuwd of de opgedreven loopkilometers hun vruchten gingen afwerpen.

Was al op zaterdag vertrokken, enerzijds omdat ik er s morgens heel moeilijk uitkan (wat gaat dat zijn indien ik ooit aan een full distance deelneem ;-)), anderzijds omdat ik het fietsparcours toch eens wou verkennen. Nu het weer liet het zaterdag niet toe om het met de fiets te doen, dan maar met de wagen de ronde van 40km afgehaspeld. Toch wel een pittig parcours leek me, maar ook mooie stukken om snelheid te maken en andere stukken vals plat waar de wind op kop het je lastig maakt.

Rustig opgestaan rond half acht, gegeten en klaargemaakt en de andere teamleden kwamen gelijk met mij toe op de parking, rustig alles klaargezet in de wisselzone, toevallig stonden alle mannelijke WTT'ers naast elkaar in de wisselzone, dat hielp om de tijd door te komen tijdens het uitstel van de start.

Het water was laag, wat maakte dat bij de start die zwart smurrie op de bodem het water pekzwart maakte (heb s avonds nog smurrie uit mijn neus zien komen ;-)), hopelijk spelen de darmkes ni op de volgende dagen.

4 ronden zwemmen, betrekkelijk weinig deelnemers 120, wat maakte dat ik maar 150-200 meter moest spurten om een beetje treffelijke positie te krijgen. Die spurt resulteerde wel in een veel te snelle eerste ronde 9'30, snel rekenen zei me dat dit iets was van 24' op 1500, te snel dus, en het was tenslotte 2500 m. Ronde 2 & 3 dan ook laten terugvallen naar tempo van 11'15, laatste ronde de benen 'geactiveerd' en op 10'30 afgerond. Totale tijd bij verlaten water 42'30. Toch 2 minuten sneller dan gehoopt en gedacht.

Een goed gevoel in de wisselzone, snel een gelleke binnengestoken en als 2de WTT'er de fiets op, na Johnny. Ik weet absoluut niet hoeveelste ik toen was, maar ben op reserve aan de 1ste fietsronde begonnen, vooral omdat de nijdige stukken tussen km 7 en 19 lagen, tot net voor het 20km keerpunt. Maar toch stak ik nog mensen voorbij terwijl maar heel af en toe iemand mij inhaalde. Dat zat blijkbaar goed.

De eerste ronde afgehaspeld zonder al te veel rugpijn en bij begin ronde twee riep iemand mij toe dat ik 38ste was, ni slecht dus voor mij. Dan iets raars, hoewel ik 'op reserve' begonnen was kon ik het tempo niet opdrijven tijdens begin tweede ronde. Wou de eerste 7km van deze ronde het tempo wat verhogen om de klimmen terug op reserve te doen en de terugkeer tussen km 60-80 (voornamelijk bergaf) nog eens alles te geven. Maar de turbo wou niet aanslaan. Anderen begonnen mij voorbij te steken... ???? Wat is dit ??? Te weinig gegeten ? Opgeblazen tijdens de eerste klimmen ? Mijn dag niet ? Niet panikeren echter... rustig blijven. En zie na km 60 kwam ik er plots door, als een speer naar beneden gedoken op de lange rechte afdalingen, toch constant hartslag in het oog houden, 60.5 km als topsnelheid.

Tussen km 65 en 80 nog flink wat mensen ingehaald, ook onze Johnny rond km 74, die weer als vanouds heel goed zwom en de eerste fietsronde nog eens laten zien heeft wat hij in zijn mars heeft. Als die blijft trainen ... Maar wees er zeker van , Johnny's back !

De 80km afgehaspeld tegen 34 km/u gemiddeld in 2u20 denk ik, in de wisselzone rustig tijd genomemen om sokken en loopschoenen aan te doen, een gelleke binnen te steken.

Nu het grote vraagteken, waar sinds twee jaar het lopen voor mij steeds het grote probleem was en een gemiddelde uitslag telkens in een absolute ramp veranderde, heb ik de laatste anderhalve maand het aantal loopkilometers verhoogd. Ook iets andere indeling, meer snelheid trainen (op aanraden van Mieke). Ter info, in brasschaat en antwerpen liep(?) ik nog 2u20 en 2u32 op de halve marathon.... Niet schitterend dus.

Tijdens de eerste 7 km kon ik een tempo vasthouden van 10km per uur, minder slecht dus als voorheen, rond 7 km krijg ik plots een dip... Verdorie, is het vat af ? Toch genoeg gedronken en gegeten, wederom rustig blijven en hartslag in het oog houden. Rond km 8 kwam onze Walter over mij, tja die liep toch echt te snel voor mij... halfweg de tweede ronde begon het terug te beteren, rond km 12 kwam ik terug in mijn tempo, om de derde loopronde zelfs nog iets te kunnen vernsnellen en binnen te komen op 2u07 voor het lopen of 5u16 totaal, toch 12 minuten beter dan in antwerpen waar het zwemmen een stuk korter was. Grootste vooruitgang op het lopen, eindelijk ! Maar we zijn er nog niet, volgende doel is die verdomde 20 km af te haspelen binnen de twee uur (een half uur sneller dan 2 maand geleden) Dat zal wel lukken want, volhouden loont, dat merk ik al twee jaar, traag maar zeker ...

Greetz
Eric.

[Ironflip] Testing 1.....2.....3

Exact 7 weken geleden startte ik in Antwerpen op de 1/2 Ironman. De wedstrijd die een nieuwe wending gaf in mijn 12 jaren jonge triathloncarriere. Het is dan ook exact 7 weken dat ik train. Trainde je dan vroeger niet ? hoor ik je vragen. Wel ... eigenlijk niet. Zoals je in een vroegere post kan lezen , deed ik aan sport. Nu is dit wel iets anders. Op 7 weken kan je natuurlijk geen wonder verwachten , maar enige verbetering zou wel zichtbaar mogen zijn.


Gisteren stond de 1/2 tri van Douai op de kalender. Ik had me laten overhalen door Johnny en Katrien om hier aan deel te nemen omdat dit volgens hen een mooie no-nonsens wedstrijd is. Daar mijn doel een 10 tal weken verder ligt in het , hopelijk, zonnige Florida was Douai "maar" een testwedstrijd. Met 2500 meter zwemmen , 80 km fietsen en 20 km lopen beloofde dit een serieuze test te worden. Daarbij had ik naar mijn normen een behoorlijk zware fietsweek achter de rug.

Om 5 uur liep de wekker af. Na een pannenkoeken ontbijt de auto in om samen met Johnny en Katrien naar Frankrijk te rijden. Amper 1,5 uren later stonden we er al. De hemel was ook uitgeklaard en er kwamen weliswaar blauwe plekken tussen de cumulus wolken opzetten. Na de inschrijvingsprocedure was het me meteen duidelijk wat no-nonsens betekende... Geen cantine , 2 toiletboxen voor een 250 triathleten, één tentje voor de inschrijving, ééntje voor de tijdsopnames en ééntje voor het podium. Voor de rest niks !

Met een vertraging van 30 minuten mochten we te water. Een frisse 19 graden en Katrien was de enige die geen wetsuit aanhad. Wel een mooi zicht zo een goudgeel meisje tussen al die zwarte wetsuits. Onze voeten waren er amper in en daar loeide de starthoorn. Rap nog 20 meter lopen tot de startlijn en achter de meute aan. Artur Ost (Belgisch oudste triatheet) miste de start en gaf al direct op. 4 rondes moesten er gezwommen worden en iedere keer het water uit , een 50 tal meter lopen op de oever om
terug via de startlijn het water in te lopen. Een leuke belevenis. Dit ligt me wel omdat het zwemmen veel korter lijkt op die manier. Het zwemmen ging door in een soort waterbekken. Door een groot watertekort (??) stond er maar 1 meter water in die put. gevolg is dat ik aan het verste draaipunt tot 3 maal toe mijn hand heb gestoten aan de steen die de boei vasthield. Na 48 minuten was ik uit het water. Geen supertijd maar wel met een goed gevoel omdat in ronde 3 en 4 heel wat snelstarters terug inhaalde.

Dan naar de wissel waar ik bijna 5 minuten verspeeld heb. Daar het nogal fris was door de aanwakkerende wind besloot ik om een T-shirt aan te trekken. Mijn bril vloog af en ik vond die niet direct terug. Toen ik hem had, ging die vol met modder. Door de aanhoudende regen van de laatste weken stond de grasvlakte (lees wisselzone) smorgens nog blank. Het over en weer geloop in de wisselzone had dit herschapen in een modderpoel. Tot mijn grote ontsteltenis was Walter De Smet ook al uit het water. De man die ik vorig jaar in ons Just4fun project nog heb leren zwemmen , kwam nu voor me uit het water. Chapeau Walter !

Het fietsen was een hel. Geen meter plat en veel wind. In het begin kon ik wind tegen vlotjes 35 rijden maar na verloop van tijd minderde dat. Na 13 km kreeg ik hevige pijnscheuten in de linkerbil. Een paar kilometer verder merkte ik dat mijn broekspijp opgerold zat (nog van in mijn wetsuit) en als een kousenband mijn pezen afknelde. Snel het euvel verholpen maar het kwaad was al geschied. Pijn in de onderrug door een geforceerde fietshouding. Op de draaipunten kwam ik de andere WTT'ers tegen. Katrien was de enige die +/- op 6 kilometer voorsprong bleef hangen. De anderen liepen gestadig uit. Na 2.44 uur zat mijn lijdensweg erop. De benen waren leeg en ik had pijn in de knieen en rug.

Een minuutje wisselzone en weg voor 3 rondes veldloop. Het enige goed beloopbare pad was rond de vijver. De rest ( 90%) was off-road. Boswegels ,modder, grachten waar je over moest springen , een klimmetje in de bos om U tegen te zeggen en een veldwegel vol met plassen en putten. Een cocktail die me normaal gezien goed ligt maar nu niet echt op mijn wish-list stond. Toch werd dit een inhaalrace. 42 zielen heb ik ingehaald waaronder Katrien en Johnny. Eric was te ver voorop. Na 5h28 bereikte ik de meet, lichtjes ontgoocheld en 6 minuten trager dan in Antwerpen.

Vandaag , de dag nadien, relativeer ik alles een beetje en ben ik toch niet ontevreden. Met bijna 1 km meer zwemmen en een voor mij loodzwaar parkoer (in vgl met Antwerpen toch) ben ik maar 6 minuten later toegekomen. Een geslaagde trainingswedstrijd en een leerschool. Volgende week naar de 1/8 niet-stayeren in MOL voor de WTT Familiedag.

Tijden:
Zwemmen ( 2500mtr in 4 ronden) : 11:09 , 12:11 , 12:28 , 12:45
Fietsen ( 80 km in 2 ronden) : 2:44:14
Lopen ( 20 km in 3 ronden) : 34:24 , 36:17 , 39:00

Dank aan Ironman Wim De Doncker voor de foto's en aanmoedigingen.
(lees zijn blog : http://3blogwim.blogspot.com/ )

Train ze en tot volgende week
IronFlip

zaterdag, augustus 26, 2006

[Granite Tom] Vitamine B15

In de zoektocht naar een zo goed mogelijke voeding ben ik gestuit op vitamine B15 (pangaamzuur). Het behoort tot de groep metavitaminen zoals ook B17 ertoe behoort. Dit wil zeggen dat ze niet nodig zijn voor het lichaam maar wel gunstige effecten kunnen hebben. Dit werd reeds onderkend door de Russen in de jaren ’50 die er uitgebreide testen hebben op verricht.

De effecten van B15 blijken gunstig te zijn voor sporters omdat het de toevoer van zuurstof verhoogt, zowel van de longen naar het bloed als van het bloed naar de spieren! Het vermindert tevens de gevoeligheid voor astma en allergieën. Bovendien kan het ook beroertes voorkomen.

En nu komt het: waar zit de vitamine veel in? Biergist en gist in het algemeen. Haha. Iedereen aan het bier dan? Nee vermits bier veel calorieën en natuurlijk alcohol maar af en toe eentje kan dus geen kwaad zoals tegenwoordig wel meer wordt onderkend.
Het zit ook verder in varkenslever, havermout, tarwekiemen, tarwezemelen en zaden.

De vitamine is als dusdanig niet te koop in de winkel maar in de natuurwinkel kan je het wel vinden in één van de bovenstaande vormen. Ik heb bijvoorbeeld al een menging van biergist met tarwekiemen gevonden (Germalevure afkomstig van de abdij van Sept-Fons (Fr) en bevat tevens ook vitamine E, niacine, fosfor, magnesium, ijzer en calcium). Tarwezemelen zijn ook te vinden en zijn goedkoop (70 cent voor een zakje van 200g, merk Primeal). Of een speciaal brood met tarwekiemen bestaat maar heeft wel een aparte consistentie en smaak.

Eenvoudiger kan natuurlijk ook door volkorenbrood van tarwe te nemen vermits in volkorenbrood de kiemen en zemelen nog in.

En of ik er nu voordeel uit zal halen, zal moeilijk in te schatten zijn want stel dat de prestaties erop vooruit gaan, ligt dat dan aan trainingen of aan de vitamine B15. In ieder geval, proberen kan volgens mij geen kwaad.

dinsdag, augustus 22, 2006

[Granite Tom] Weiswampach SP 1/4 triatlon 20-8-2006

Zondag was het de eerste keer dat ik de wedstrijd in Weiswampach meedeed. Omdat dit toch meer dan 200 km rijden is naar Luxemburg, hadden Ignace en ik besloten om op hotel te gaan. We verbleven in het Ulftaler Schenke in Burg-Reuland, in het Duitstalige gedeelte van België op 15 km van Weiswampach vandaan. Mooie streek. Het hotel is ons zeer goed bevallen. Enkel onze tv had zijn kuren enkel want het geluid kon alleen maar harder gezet worden en niet stiller, maar dat hadden we eerst niet door. Omdat ook atleten van Atriac daar verbleven, hebben we de luidspreker maar afgedekt met fietstape. Komt altijd van pas.

Die zaterdag al eens naar Weiswampach gaan kijken en 2x de fietsronde verkend. Met 3 hellingen per ronde leek ons dit wel te doen (er waren 4 ronden te rijden). Vooral de omgeving deed me uitkijken naar de wedstrijd. ’s Avonds gaan eten in Sankt-Vith en op tijd in ons bed gedoken. Ignace had niet veel nodig om in slaap te vallen. Bij mij lukte het ook best. Goed geslapen en een uitstekend ontbijt. Ik voelde mij er klaar voor. Een half uur voor de start was mijn hartslag zelfs maar 38 slagen. Kalmer kunt ge niet zijn voor de wedstrijd.

Was het door de overvloedige regen of door het zuivere water maar de twee rondjes waren het beste buitenwater waarin ik dit jaar gezwommen heb. En het gevoel zat goed. In de 2e rondje even moeten lossen maar ik kon vrij snel terug aansluiten in een groepje zodat ik uit het water kwam met atleten die normaal een 20-tal seconden voor mij uit het water zijn. De wetsuit wou eerst niet uit.

In het begin van de fietsronde zit de eerste klim al en daar kon aansluiting vinden met de eerste van het groepje die ervandoor gegaan waren. Daarna wat kop getrokken en gaatjes moeten dichtrijden tot …begin van de 2e ronde. Ik kon niet meer mee. De benen wilden niet meer hoezeer de koeienbellen ook rinkelden en de supporters aanmoedigden. Eindelijk was ik eens in fatsoenlijk groepje mee in een SP-wedstrijd en ik heb ze moeten laten gaan … Er zijn er me nog voorbij gefietst. Het moreel zakte, de motivatie was er niet meer, de bovenbenen deden pijn. Dan komt ge eindelijk aan het einde van de 4e ronde en dan ziet ge al andere atleten die aan hun eind van hun 1e loopronde zijn. Pff

En zodus ging het lopen ook al niet vlot. De kilometeraanduidingen bleven lang weg, de atleten die ik normaal inhaal bij het lopen ook al. Modder en hellingen genoeg en het bleef duren. Voorzichtig zijn om niet weg te glijden. Ik ben nooit op tempo geraakt en heb dan maar voor positie gelopen. Als 87e pas gefinisht van de ongeveer 150 deelnemers.

Conclusie: Bergop fietsen is niet mijn ding of in ieder geval moet ik daar dan meer op trainen. Het zwemmen verbetert beetje bij beetje terug. Wel is het weekend in Weiswampach een aanrader wegens de mooie streek en de uitstekende organisatie. Jammer wel dat ik de steratlon heb moeten missen in Sint-Niklaas maar daar leest ge bij de roestige en den ijzeren meer van.

Winnaar: 1 Dirk Bockel (Dui): 19:38 – 1:05:47 – 36:51 totaal 2:02:16
Wtt’ers: 87 Tom Kuystermans: 29:20 – 1:16:32 – 44:05 totaal 2:29:57
93 Ignace Deckmyn : 31:06 – 1:16:45 – 44:30 totaal 2:32:21
110 Michel Peeters : 31:47 – 1:16:48 – 50:43 totaal 2:39:18 (3e in categorie H50)

PS. Sindsdien heb ik pijn aan het scheenbeen, wellicht ontstoken en dus voorlopig geen looptrainingen meer voor mij.

Aftellen tot zondag...

[Rusty Rick] Zondag 1/2 van Douai.

Ben eens benieuwd...

De laatste duurloop gisteren van 22km ging in ieder geval voorspoedig; (avg HF 141)

De tijd geef ik niet mee want de vijand hoort mee :-)

Immers met onzen 'ijzeren flip' heb ik zo'n klein wedstrijd in de wedstrijd gevoel :-)
Moet kunnen, tijdens zwemmen en fietsen loop ik in pricipe uit op hem, om dan tijdens het fietsen veel terrein terug prijs te geven. In de enige halve die we tot dusver deden (MCH in Antwerpen) kwam hij me pas in de laatste 5 km voorbij.

Ik ben er klaar voor denk ik, dus laat maar komen, enne... hoe natter, winderiger en kouder hoe liever :-) Weerberichten zien er goed uit :-)

Greetz
De 'roestigen'

zondag, augustus 20, 2006

[IronFlip] Just4fun

Vandaag vernomen dat ook heel wat niet-WTT 'ers onze blog lezen. Van recreant en topper tot trainer. Das leuk meegenomen!

Dit weekend was het wat men noemt de hoogmis voor triathlon in Sint-Niklaas. De Sterathlon ! Reeds de 15 de edtitie en reeds 5 jaren dat we als club belangloos onze medewerking verlenen aan de stad. Deze editie was dan ook goed voor 502 starters, niet echt een record maar wel een serieuze heropleving tov vorig jaar. Dit deels te wijten aan de XL formule die gelijk staat met een kwart triathlon. Nl : 1500 mtr zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Het mooie van die sterathlon is dat iedereen dit doet op zijn manier , op zijn tempo. Geen scheidsrechters, geen regelementen , geen tijdsopnames noch druk op de deelnemers. Iedereen voor zichzelf. Duidelijk een suksesformule.

Onder al die honderden deelnemers aan die verschillende triathlon reeksen zaten er een 10 tal speciale gasten tussen. Ik heb het hier over onze just4funners die 9 weken geleden via onze club , het Waaslands Triathlon en Duathlon team, instapten in een lessenpakket dat hen voor dit event klaarstoomde. Doodgewone mensen die een manier zochten om de zomer door te brengen op een sportieve en gezonde manier. En dat is hen gelukt ook. Vanaf vandaag mogen zij zich de titel van triatheet toe-eigenen en behoren zij tot de nieuwe lichting clubgenoten.

Ons volgende WTT feestje dat we bouwen is te MOL waar wij een familiedag hebben. Met deze nodig ik ook al onze lezers ook uit om naar dit event te komen. Het zilvermeer is één van de schoonste zwemwaters in Belgie en de rest van de proeven is in een volledig verkeersvrij domein. Totaal kind en familievriendelijk zoals onze sterathlon.

Wat ons exploot naar de States betreft,komt dit traag maar zeker dichterbij. Het komende weekend staan Eric en mezelf aan de start in Douai waar we deelnemen aan een 1/2 triathlon. Volgens ik me laten vertellen heb een no-nonsens organisatie waar zelfs de laatste arrivant een applaus krijgt. Niet dat we voor de laatste plaats gaan maar zulks een organisatie past perfect in onze team-spirit en daar gaan we dan ook voor. Goed nieuws is dat Eric zijn lopen onder controle krijgt. Blijkbaar zijn de tips van onze hawaiaan Xtian goud waard.

Train ze ! IronFlip

donderdag, augustus 17, 2006

[RustyRick] 1/2 Triathlon Douai 27/08

Op 27/08 gaan een aantal WTT'ers waaronder onzen Iron Flip en uw dienaar een poging wagen om de halve van Douai (FR) tot een goed einde te brengen. Is net over de grens op een boogscheut van Lille, dus ideaal om eens 'internationaal' te gaan en toch binnen de dag terug te zijn. Zal afwachten worden hoe we scoren want vorig jaar 140 finishers en op de laatste 15 na, allen in respectabele tijden.

MAAR als ik de site erop na lees en meer bepaald de 'testimonials' worden ook de traagsten niet aan hun lot overgelaten (dus er is hoop voor mij haha) en krijgen ze de volledige aandacht van medewerkers en toeschouwers. Niet zoals in Hollain dus waar men al het parcours begon af te breken na aankomst van de toppers. En zou het niet overal zo moeten zijn ? Soms vraag je je toch af of organisatoren niet enkel inhet inschrijvingsgeld geïnteresseerd zijn van de mindere goden om de toppers hun prijzengeld te kunnen geven.

K heb het parcours eens bekeken van douai en het is nog ni zeker of we 2.5 dan wel 3km moeten zwemmen op 27/08.

wa mij betreft mag het 3 km zijn, hoe meer de anderen afzien voor het loopnummer, hoe minder achterstand ik daar oploop hihi.

het fietsparcours is pittig lijkt me, en schijnbaar ook in het loopparcours een nijdig hellingske

http://www.triathlondouai.com/parcours_longue_distance.htm

en toch kijk ik er al naar uit

wat het lopen betreft is het wisselend gevoel van de laatste weken alleen maar sterker geworden.

is altijd mijn zwakste punt geweest, heb er dus hard op geoefend de laatste weken, tot zondagavond dacht ik zonder enig resultaat.

De 'kater' na de kwart niet stayer van Lommel was immers groot.
Een mooie (voor mijn doen) positie na het fietsen (+/- 60ste op 170, met 40ste fietstijd) werd vakkundig de nek omgewrongen door een barslechte loopprestatie (164ste tijd op 170 met 1u05 voor 10.6 km ofte 9.8 km/uur, werkelijk zeer traag ....), wat resulteerde in een finish als 134ste.

Onnodig te zeggen dat ik me zondagavond echt afvroeg of nog wel nodig was te trainen op lopen, immers ik loop schijnbaar geen meter rapper dan vroeger.

Schets mijn verbazing gisteren toen ik na 30km 'geven' op de fiets, nog effe snel 5 km deed in 22 minuten rond (ofte 13.6 km/u). Voor anderen (onder andere onze 'TOM') een tempo om een recuperatie training op te doen :-), maar voor mij een goeie prestatie.

Als je weet dat ik twee jaar geleden, als just for funner, dit afstandje deed op 36min en 15kg zwaarder was, ben ik al ver gekomen, maar tijdens een wedstrijd blijf ik ondermaats presteren. Maar het moet en zal veranderen, blijven trainen is de boodschap zeker, volharding zal zegevieren !

Zondag, de Sterathlon in Sint-Niklaas, een flashback vermits ik daar twee jaar geleden voor de eerste keer een wedstrijd uitdeed als just for funner. De week erna de 1/2 van Douai, momenteel mijn limiet qua afstand, om maar aan te geven dat op langere een periode je toch vooruitgang boekt en die tussentijdse katers zoals met het lopen op zondag er gewoon bijhoren.

Misschien is het persoonlijke peptalk maar we hebben alleemaal wel eens een slechte dag zeker ?

Greetz aan de lezers en succes aan de WTT just for funners die zondag hun eerste triatlonexploot ondernemen.

de 'roestigen', ... Rick

dinsdag, augustus 15, 2006

[IronFlip]Sportieve week : sportkamp triathlon


Deze week zitten we een ganse week op de Ster met ons triathlon sportkamp triathlon. Het is de vijfde editie en opnieuw mochten we maandag 17 deelnemers verwelkomen. Onder die 17 toch wel 10 nieuwe gezichten. De deelnemers gaan dagelijks zwemmen , fietsen en lopen. Op vrijdag doen we zelfs een mini - triathlon ter afsluiting van het sportkamp. De eerste dag is echt in het water gevallen. Een godganse dag heeft geregend. Tussen de buien door zijn we eventjes kunnen gaan joggen. De rest zaten we binnen in de grote BLOSO sporthal waar we fietstechniek en behendigheidsoefeningen hebben gedaan. Nog een geluk dat ik die voorzienigheid had om deze aan te vragen. Hopelijk keert het weer vanaf woensdag in de positieve zin.



Maar niet alleen ons sportkamp valt in de regen. Ook het grote wielerfeest te Sint-Niklaas ter ere van Lucien Van Impe is volledig uitgeregend vandaag. Amper een paar honderd man stond er op de grote markt. En als ik eerlijk mag zijn waren die er volgens mij om de acteurs van Thuis en Familie te zien fietsen tegen elkaar. Ik kreeg zo een Blankenberge of een '10 om te zien' gevoel. De tentoonstelling van de Tour de France was wel de moeite. Van de allereerste fiets (in het hout) tot de tijdritfiets van Ulrich staan er te pronken. Daarnaast nog een hele collectie van truien, affiches en foto's van de Tour geschiedenis.

Voor mezelf staat er vanavond een looptraining op het menu. Een 3/4 uur joggen. That's all.

maandag, augustus 14, 2006

[Granite Tom] Zwemmer zwem


Zwemmer zwem, zwemmer zwem, zwemmer zwem oh-oh-oh-oh zwemmer zwem, oh-oh-oh zwemmer zwem zwem zwem zwem, zwemmer zwem zwem zwem, zwemmer zwem zwem zwem, oh-oh-oh-oh zwemmer zwem
Zwemmer zwem, zwemmer zwem, zwemmer zwem oh-oh-oh-oh zwemmer zwem, oh-oh-oh zwemmer zwem zwem zwem zwem, zwemmer zwem zwem zwem, zwemmer zwem zwem zwem, oh-oh-oh-oh zwemmer zwem


Of waar je allemaal aan denkt tijdens een fietstocht...

vrijdag, augustus 11, 2006

[Granite Tom] Achter het Belgisch leger aan

Gisteren de zwaarste looptraining van het jaar tot nu toe afgewerkt. Intervallen van 600m tegen de overslagpols aan. Het is te zeggen in het begin zat de hartslag er nog onder maar de 4 laatste was het er wel over.

Er waren nu 2 ploegmaten die er anders niet bij zijn op de donderdag training aanwezig. Die zijn verbonden met het Belgisch leger (en er zitten er nog meer binnen de wtt-ploeg die ofwel werken in het leger of er school lopen). En ik heb het geweten... De eerste 2 intervallen kon ik nog volgen maar dan was het achtervolgen. Vandaar dus de titel achter het Belgisch leger aan.
We hebben zo een meer dan pittige training afgewerkt met verzuurde benen als gevolg.

Toch ben ik met die benen nog op de Lokerse Feesten beland. Samen met Wim en Ann er alsnog naartoe. Het was al te laat om nog naar het hoofdpodium te gaan en we zijn zo op de Fonnefeesten gekomen. De Rhythm Bombs speelden met overtuiging al was het voor 30 man maar ons hebben ze overtuigd. Jammer dat we niet eerder waren.

woensdag, augustus 09, 2006

[Ironflip] Kwijl kwijl

Vandaag met de fiets naar het werk gereden en terug (of course). Vrasene - evere is goed voor 55 km over super slechte fietspaden. Op 1 van de vele bulten , scheuren in het wegdek , greppels en onverharde stukken moet er toch iets verkeerd gelopen zijn. 2 spaken naar de sokken en het gevoel dat voor en achterwiel naar een andere richting willen rijden. Best dus naar de fietsenmaker.

De training op zijn eigen was goed. Aan een trapfrequentie van +/- 100 en een gemiddelde snelheid van 27 per uur heb ik rustig ( HF Avg 112 ) de 110 km afgehaspeld in 4 uren. Op de terugweg regen en tegenwind gehad. Maar zoals clubgenoot Jorn zegt : " It is all part of the game".

Toen ik vanavond dan rustig mijn mails aan het lezen was kwam ik dit berich tegen van reisgenote Mieke Dupont. Zij heeft een nieuw stalen ros en schreef het volgende :

-----
Hoewel ik absoluut geen materiaalfreak ben, dit is de coolste fiets die in België rond rijdt.
Ondertussen heb ik er wel andere pedalen en een nog lichter stuur opgezet, ik zet deze week wel nog een fotootje op mijn site : http://sporter.topsporters.net/duponta. Met anderhalve pattatenzak (7,450 gram om precies te zijn) onder het zadel ben ik er vandaag in geslaagd mijn tijd op vertrouwd trainingsparcours van 60 km met 5 minuten te verbeteren (aan hartslag 110 weliswaar, ik moet taperen)
Volgende week donderdag vertrek ik naar de Ironman UK en ik verwacht er veel van
Als het pretentieus klinkt, spijtig dan maar, ik heb top 5 in gedachten

Mieke
------

Ik supporter alvast ! Ironflip

maandag, augustus 07, 2006

[IronFlip]Een goed gevoel

Na 4 weken training " op schema" heb ik gisteren voor het eerst een training kunnen afwerken waar ik achteraf een goed gevoel heb aan overgehouden. Nochtans zat het niet echt mee vorige week.

Zoals je al eerder kon lezen had ik van de donderdagse looptraining in Hamme een hoop spierpijn aan overgehouden. Zo erg zelfs dat ik tot de maandag daarop krampen had bij het zwemmen en de dinsdag een uurtje ben gaan joggen met de tanden op elkaar. Ik heb toen maar wijselijk besloten om de komende 2 dagen geen meter meer te trainen. Het weekend dan maar wat gaan losfietsen. In totaal een 150 km in een tijdsspanne van +/- 48 uren in 3 trainingsessies. Hierin zat een fietstocht met onze just4funners naar Berlare. Zondagavond dan gaan joggen. In vergelijking met de vorige maanden (>12) was het de eerste keer dat dit goed zat. 9.2 km in 38.35 minuten. Geen supertijd maar wel de start van een nieuw tijdperk.

Vandaag dan gaan zwemmen op de ster met de club. Ook hier hetzelfde fenomeen. Ik kon de anderen volgen. Het vertrouwen wordt hier wel serieus mee opgekrikt. Als ik dit kan aanhouden dan komen er nog een paar mooie wedstrijden af dit seizoen.

Van wedstrijden gesproken. Vandaag wou ik me inschrijven voor Mechelen. Dikke pech. De inschrijvingen zijn reeds volzet.

Ook op onze eigen Sterathlon lopen de voorinschrijvingen binnen als zoete broodjes. Reeds 140 ! Vorig jaar 80 en daarvoor een 20 tal. Als de daginschrijvingen ook zo een vaart lopen zal het serieus werken worden de 20 ste.

IronFlip

zondag, augustus 06, 2006

[Granite Tom] 1/4 Triatlon Berlare


Na een reeks SP-wedstrijden stond er nu eens een recreatieve triatlon op het programma: de kwarttriatlon in Berlare. Ongeveer 1 van de enige wedstrijden die ik vorig jaar al een had gedaan. Een goed vergelijkingspunt van de vooruitgang die ik gemaakt heb in een jaar tijd.

Deze week was de zin in trainen minder geweest, een gevolg van de mindere wedstrijd in Hollain en de vele trainingen aar voorafgaand. Ook had ik last van de hamstring ter hoogte van de knieholte. Ik was dus goed uitgerust aan de start gekomen.
De afstanden zijn iets minder dan een kwart: 1200m zwemmen, 37km fietsen en wellicht een 9-tal km lopen. En er zijn daarbij nog veel ploegmaten en supporters aanwezig.

Tevreden over de wedstrijd kan ik nu terug kijken. Enkel bij het fietsen wat last gehad van de hamstring maar gewoon tempo rijden kon wel, zonder te forceren. Als ik dan vergelijk met vorig jaar heb ik 2 minuten sneller gezwommen en 3 minuten sneller gefietst. Bij het zwemmen ben ik in de loop van het seizoen wel terug wat achteruit gegaan en moet er wellicht terug meer op techniek geoefend worden. In het begin van het fietsen zat ik nog bij onze Rusty Rick maar die kreeg jammerlijk genoeg een lekke band. Anders was de fietstijd zeker nog beter geweest. Het lopen is hetzelfde gebleven tegenover vorig jaar maar dit is momenteel nog in stijgende lijn.

In totaal ben ik 29e geworden van de 190. Héél wat anders dan bij SP-wedstrijden. Zo zit ik toch wat meer vooraan in de wedstrijden. Dat is ook eens leuk. Toch beleef ik ook veel plezier aan de SP-wedstrijden zolang de prestaties maar naar behoren zijn.

Het leuke aan de triatlon in Berlare (goed georganiseerd trouwens) is ook de ambiance langs de kant. Het is eigenlijk een onderdeel van de Donkfeesten. Er is een kermis aan de kant. Met Axel, zoon van Ignace Deckmyn, ben ik in zo’n kermis attractie geweest waar je weliswaar niet over kop gaat maar wel een punt van gewichtloosheid hebt. Lang geleden en ’t was bijna even erg als een triatlon! De kinderen die er in zaten, vonden het precies niet overdreven. Ook eens afgezien van de gezonde voeding en het moet gezegd de appelbeignets hebben gesmaakt.

Voordat ik naar huis nog even op Linkerwoofer langsgeweest. Een festival opgericht om de inwoners van Antwerpen Linkeroever hun eigen festival te gunnen. Enkel Absynthe Minded kunnen meepikken. Als ge later toekomt, heb je even tijd nodig om erin te komen maar ze speelden toch degelijk en het was de moeite. De zang was wel minder maar ik ben dan ook geen fan van de groep. Het was weer een mooie dag.

donderdag, augustus 03, 2006

[IronFlip] De reis naar Florida - Deel 1


Sinds gisteren staan onze qualificaties online op de site Ironman.com. Na een kleine registratie moet je een medische "disclaimer" invullen en is je startbewijs nogmaals bevestigd. Typisch Amerikaans is de noodzaak om verschillende keren de optie af te vinken dat je geen reklame in je mailbox wenst van verwante organisaties. Ik heb deze allemaal zorgvuldig afgevinkt en toch ... geen 4 uren erna kreeg ik al mails binnen van de organisatie Active.com. Eerst was ik een beetje verveeld met die spam maar na op de site rond gekeken te hebben bleek deze toch boordevol interessante informatie te staan. Een aanrader dus.

We reizen af in een Brugs-Wase connectie. Samen met Mieke Dupont , een zekere Eveline en "de mama's" zijn we met 8 die afreizen naar Florida. We vliegen met Continental Airlines van Brussel naar New Ark en zo door naar Tampa. We vliegen heen op 9 november ( amper 2 dagen voor de wedstrijd) en we komen terug op 16 november.

Na de wedstrijd gaan we nog een 5 tal dagen rondtoeren en genieten van het mooie weer en omgeving. Het stulpje dat we gehuurd hebben is er 1'tje om U tegen te zeggen. Mandalay PoolHouse ( http://www.floridavacations.com/fv/8113.html ) met slaapplaats tot 10 personen, een "pool" , highspeed internet en genoeg electronica voor 5 gezinnen. Het ziet er allemaal veel belovend uit. Dank aan Mieke die hier al veel werk heeft ingestoken.

En nu ... is het wachten tot de zomerse buien en stormen achter de rug zijn zodat we weer kunnen gaan trainen zonder omver geblazen te worden. T'is me toch wat die Belgische zomer !