zondag, augustus 20, 2006

[IronFlip] Just4fun

Vandaag vernomen dat ook heel wat niet-WTT 'ers onze blog lezen. Van recreant en topper tot trainer. Das leuk meegenomen!

Dit weekend was het wat men noemt de hoogmis voor triathlon in Sint-Niklaas. De Sterathlon ! Reeds de 15 de edtitie en reeds 5 jaren dat we als club belangloos onze medewerking verlenen aan de stad. Deze editie was dan ook goed voor 502 starters, niet echt een record maar wel een serieuze heropleving tov vorig jaar. Dit deels te wijten aan de XL formule die gelijk staat met een kwart triathlon. Nl : 1500 mtr zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Het mooie van die sterathlon is dat iedereen dit doet op zijn manier , op zijn tempo. Geen scheidsrechters, geen regelementen , geen tijdsopnames noch druk op de deelnemers. Iedereen voor zichzelf. Duidelijk een suksesformule.

Onder al die honderden deelnemers aan die verschillende triathlon reeksen zaten er een 10 tal speciale gasten tussen. Ik heb het hier over onze just4funners die 9 weken geleden via onze club , het Waaslands Triathlon en Duathlon team, instapten in een lessenpakket dat hen voor dit event klaarstoomde. Doodgewone mensen die een manier zochten om de zomer door te brengen op een sportieve en gezonde manier. En dat is hen gelukt ook. Vanaf vandaag mogen zij zich de titel van triatheet toe-eigenen en behoren zij tot de nieuwe lichting clubgenoten.

Ons volgende WTT feestje dat we bouwen is te MOL waar wij een familiedag hebben. Met deze nodig ik ook al onze lezers ook uit om naar dit event te komen. Het zilvermeer is één van de schoonste zwemwaters in Belgie en de rest van de proeven is in een volledig verkeersvrij domein. Totaal kind en familievriendelijk zoals onze sterathlon.

Wat ons exploot naar de States betreft,komt dit traag maar zeker dichterbij. Het komende weekend staan Eric en mezelf aan de start in Douai waar we deelnemen aan een 1/2 triathlon. Volgens ik me laten vertellen heb een no-nonsens organisatie waar zelfs de laatste arrivant een applaus krijgt. Niet dat we voor de laatste plaats gaan maar zulks een organisatie past perfect in onze team-spirit en daar gaan we dan ook voor. Goed nieuws is dat Eric zijn lopen onder controle krijgt. Blijkbaar zijn de tips van onze hawaiaan Xtian goud waard.

Train ze ! IronFlip

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage